Selamlaşma ve Komşuluk İlişkileri

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında okulumuzda  gerçekleştirilen bu anlamlı ve güzel  programın hazırlanmasında emeği  geçen, katkı sağlayan  tüm  öğretmen arkadaşlarımıza, teşekkür eder, programda görev alan öğrencilerimizi tebrik ederiz. Hepinize iyi bayramlar diliyoruz.

Nis

Okulumuz proje ekibi ve öğrencileri tarafından ‘Kapsayıcı Eğitim ile ilgili bilgilendirici dijital el kitabı’

hazırlandı.

Bu dijital kitap ile öğretmenlerimizin her öğrenciye eşit fırsatlar sunmalarını sağlayacak gerekli

pedagojik bilgi ve becerilere sahip olmalarını ve her öğrencinin eğitim-öğretim faaliyetlerine en üst

düzeyde ve en etkili şekilde katılımını desteklemek amaçlanmıştır.

Mrt

Nevruz Bayramı ya da kısaca Nevruz .Dünya çapında çeşitli halklar tarafından kutlanan geleneksel yeni yıl ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramıda denir.

Nevruz, baharın ilk günüdür ve bu gün kuzey yarım kürede bahar ekinoksunun (gün tün eşitliği) oluştuğu gündür. Güneş ekvatora dik açı ile gelir, gece ve gündüz birbirine eşitlenir. Ayrıca hem kuzey hem de güney kutbu aynı anda gündoğumu hattındadır ve gün ışığı her iki yarımküre arasında eşit olarak paylaşılmaktadır.

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun

Mrt

OUR HOME, OUR SCHOOL projemiz 2023 yılının Ekim ayında İtalya’dan iki, Türkiye’den ise on ortağın katılımıyla çalışmalarına başlamıştır. İngilizce hazırlık sınıflarımızdan biri olan 5D sınıfı öğrencileri ile yürütülen projeye okulumuz İngilizce Öğretmeni Banu Çağlar öncülük etmektedir.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Yedinci sınıflara üst eğitim kurumlarına geçiş sistemi hakkında bilgi verildi.

E-Güvenlik

Mrt

eTwinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

Kapsayıcı Eğitim Linkleri

Şbt

Okulumuz Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Nisan’da İspanya’ya öğrenci grup hareketliliği gerçekleştirecektir. 5 öğrencimiz 2 öğretmenleri eşliğinde proje kapsamında İspanya’nın Almeria şehrinde etkinliklere katılacaklar. Geçtiğimiz aylarda öğrenci seçimi için okulumuzda önce yazılı sonra mülakat sınavları yapılarak 5 öğrencimiz seçilmişti.

Şbt

Okulumuz Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Eğitimi Akreditasyonu çerçevesinde yürüttüğümüz faaliyetler kapsamında öğretmenlerimiz Kapsayıcı Eğitim Seminerine katıldılar. Bunun dışında, öğretmenlerimiz okul web sitesinde linkleri paylaşılan kapsayıcı eğitim materyalleri ile de mesleki gelişimlerine katkıda bulunuyorlar.

Şbt

Tüm Öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarını dikkate alarak, onların yeteneklerini ve bilgilerini en üst düzeyde kullanabilecekleri, öğretme ve öğrenme yöntemlerini geliştirmek, paydaşlarımızla iş birliği içinde yenilikçi ve uygulamacı olarak ben değil, biz ilkesiyle hareket etmek.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Aslı Yılmaz ve Kamuran İPKİN 2022-2023 Eğitim - Öğretim yılında öğrencileri ile yürüttükleri Soil to Plate adlı projeleri için Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanmışlardır.